KALF Computertechniek

iTunes: wat moet/kan je ermee

Deze pagina is laatst gewijzigd/aangepast op 22-06-2016

Windows 7 is een mooi besturingsysteem maar Apple's lachertje: "iTunes" sucks big time. (ook volgens appel eters)

Net zoals alle voorgaande programma's met hetzelfde doel, i.c. Palm's-, Nokia's-, LG's-, enzovoort Desktop programma's, is  iTunes bloatware benodigd om een telefoon te synchroniseren! (Niemand haalt het in zijn hoofd om een meer dan 110Mb grote applicatie als media-speler te gebruiken.Toch?)

De installatie van dat vermaledijde iTunes heeft mij DRIE uur gekost!
In een virtualbox onder Linux Mint 11, met Windows 7 en met een van Apple gedownloade iTunes, welke na installatie wist te melden dat dit niet de laatste(!) versie was en er een nieuwe opgehaald en geinstalleerd diende te worden(?), was ik een halve nacht verder!

Windows en USB blijken samen niet echt door één deur te kunnen , hier een versnelde opname van wat er voor nodig is om een extern usb apparaat onder Windows 7, bruikbaar te makenUiteindelijk blijkt ook nog eens dat het opstarten en gebruik van iTunes geen onverdeeld genoegen is, en mijn advies daarin is: zet alvast een pot koffie/thee en hou een boek bij de hand en iTune gebruikers: schakel over op iFunBox: een lichtgewicht filemanager met een logischer layout dan de appleschil.

Ondanks dat ik iTunes niet wil gebruiken bleek de de installatie ervan "noodzakelijk" daar op d'een of d'andere manier de iPhone's 4 interne schijf "niet goed afgesloten" zou zijn door Linux, en derhalve niet meer gemount kon worden in Linux en Windows,  terwijl ik vermoed dat de oorzaak ligt in de niet door Apple geratificeerde bestanden, welke naar de telefoon zijn gekopieerd.

UPDATE: Linux kernel 3.13.0-24-generic verhelpt dit manco voorgoed. iPhones zijn naar hartelust te (ont-)koppelen en de data is te bewerken

Google's zoekmachine geeft de kwaliteit van iTunes aan:

itunes win7 vbox

Drucken