KALF Computertechniek

het gedonder begint gewoon opnieuw met windows 10

Sterke toename van Windows-malware op mobiele netwerken,

De hoeveelheid Windows-malware op mobiele netwerken is in de eerste helft van dit jaar sterk gestegen, zo blijkt uit onderzoek van Alcatel-Lucent.

De afgelopen twee jaar waren infecties op mobiele netwerken gelijk verdeeld over Android- en Windows-malware.
In de eerste zes maanden van dit jaar steeg het aandeel van Windows-malware naar 80%, terwijl Android-malware juist een sterke daling liet zien.Malware trend

Steeds meer mensen maken mobiel verbinding met hun Windows-laptop, -tablet of -desktop via dongels, wifi-hotspots of via een smartphone, en daarbij blijft Windows nog steeds het favoriete doelwit voor cybercriminelen!!
Met name de applicatie "Bettersurf" (ook voor OS-X) is een gevaarlijk ding.

Windows (free- en shareware) software en drivers zitten als vanouds vaak in een bundle met Ad- en Spyware, denk aan al die zoekbalken welke ongevraagd in de browser geinstalleerd worden en aan alle apps die op de achtergrond " meedraaien".

Deze Bettersurf-rommel lijkt dus "onschuldige" pop-up advertenties in de browser te injecteren, terwijl het op de achtergrond heerlijk aan phissing is begonnen en nog meer ad- en malware download en installeert, en daar worden Mac en Windows systemen niet sneller van. wink

Bettersurf verwijderen? Lees hier hoe voor Windows, of ga bij Microsoft te rade, en klik hier voor Mac OS-X
(Installeer GEEN apps welke claimen het virus automatische te zullen verwijderen: da' s water naar de zee dragen)

injects pop-up ads into web pages. While it looks like run-of-the-mill adware, the ads themselves are very dangerous. Many are phishing attempts to install additional malware and engage in fraudulent activity. - See more at: https://www.alcatel-lucent.com/blog/2015/mobile-malware-spikes-during-first-half-year-courtesy-increasing-pc-and-adware-infection#sthash.ywW5qoKv.dpuf

Tegenover deze stijging staat een daling van de beschikbare Android-malware, doordat Google deze van de Google Play Store weet te verwijderen en te weren met de introductie van de "Verify Apps"  app, welke nu op meer dan 80% van de Android toestellen geinstalleerd is.

Malware wordt voornamelijk nog verspreid via Trojanachtige apps die door derden worden aangeboden en niet door de Apple of Android app-stores.

Android kent nog wel een levensgevaarlijke infectie genaamd "Stagefright".
Het betreft een app die via een SMS verzonden wordt en na het openen direct geinstalleerd wordt.
De afzender kan op die manier de volledige controle over het toestel verkrijgen.

donderdag 17 september 2015

Drucken