KALF Computertechniek

gebruikers ervaringen met windows 7

Deze pagina is laatst gewijzigd/aangepast op 11-10-2014

Ervaring 4:

Productiviteit rating= 2
Het wordt steeds gekker!

Het wordt steeds gekker! In een poging om iPhone's Configuratie te installeren (alleen voor Mac en Win beschikbaar) starte ik het Windows gedrocht maar weer eens op.
Nou ja, gedurende bijna 47 (ZEVENENVEERIG) minuten zag het systeem daar geen kans toe voor omdat er weer eens wat geupdate werd, PVD..., lekker productief.
Als klap op de vuurpijl ging het OS weer eens op zoek naar USB drivers voor de iPhone  welke dit keer weer eens NIET gevonden werden (welke eerder al geinstalleerd zijn)! Guttegut...

Windows 7 is op een unieke wijze in elkaar gefrommeld!


Ervaring 3:

Productiviteit rating= 5 (mager)

Een mager vijfje omdat het een "nieuw en  schoon" systeem betreft, dat slechts 4x opgestart is (zonder surfen).

Ik snap duidelijk niets van populariteit.
Windows 7 blijkt een onwerkbaar systeem te zijn, waar ik nu al mijn buik van vol heb en "I wouldn't touch it with a bargepole!"...

Gedurende 40 minuten, na het opstarten, blijft de harddisk ratelen en het systeem is continue bezig met zoeken naar te updaten/-graden files en programma's
Tijdens dit process worden de openstaande programma's ernstig vertraagd en is het systeem onhandelbaar en unresponsive.

Het door Windows gebruikte bestandsysteem is overduidelijk niet erg efficient en neigt daar FAT gedrag.
(In FAT is er aan het begin van een partitie een bibliotheek geplaatst met daarin genoteerd de locatie van gedeelten van de opgeslagen files. Door fragmentatie wordt dit uiteindelijk een enorme overhead omdat het systeem iedere keer deze bibliotheek zal moeten doorlopen en alle fragmenten van een bestand bij elkaar zal moeten zoeken.)

Als klap op de vuurpijl vraagt het systeem nog maar een keer om een reboot teneinde de upgrades te installeren, dit in tegenstelling tot Linux, waar een update/upgrade nimmer een reboot vereist om het syteem up-to-dat en werk- en bruikbaar te houden.

Al met al heb ik 40 minuten doorgebracht met: wachten op opening en sluiting van vensters, opstarten van browser, configuratieschermen e.d. en slow netwerk response.


Ervaring 2:

Het wordt mij meer en meer een raadsel hoe iemand soepel kan werken met dit systeem.

Raadsels:

 1. het systeem is tergend langzaam op een DuoCore 4 CPU 3.00GHz 3000MHz 1Gb RAM.
  Dient er wellicht een gloednieuw en state-of-the-art systeem gekocht te worden of is er >4Gb nodig?
  Lees de requirements volgens een opgave van Microsoft.
 2. voor iedere usb opslag worden apart drivers gedownload alleer deze kan worden gebruikt.
  Vertragend en irritant gedrag.
 3. systeem is uren en uren bezig om updates en upgrades te downloaden en te installeren.
  Daar Windows een update pas na een reboot kan doorvoeren, is het systeem soms meerdere malen per dag gedurende lange tijd niet beschikbaar.
  * Denk nu niet "ja maar, wacht met een reboot tot aan het eind van de dag".
  * Een security-update voor Windows kan natuurlijk niet wachten, deze is vaak al als mosterd na de maaltijd en dient dus zo snel mogelijk doorgevoerd worden om het effect niet nog meer teniet te doen.

Ervaring 1:

Als verwacht heeft Microsoft zich inmiddels weer flink in de vingers gesneden met de introductie van Windows 8: innovatie, zo heeft de afgelopen 20 jaar geleerd, is nimmer Microsofts forte geweest.

Kopieeren, opkopen en verdringen van concurenten, is waarmee zij groot geworden zijn en zeker niet met vernieuwing, en die list is endless:

(zune, nokia's lumia, microsoft bob, windows phone, webtv, money, encarta, passport, kin phone, msn, expressions, mappoint, win2000, winme, tabletpc, surface rt tablet, xbox 360( $1bln loss), IIs7, cardspace, u-prove, mediaserver, azure media server, project green, bpos, office live, performance point, windows mobile, windows vista, windows8 etc,,)

"Any attempt at innovation with a Windows PC has been shut out for over a decade, woe betide anyone who tried to buck that trend. The history books are littered with the corpses of companies that tried to make change the ‘Windows experience’. Microsoft’s displeasure is swift and fatal to those that try."
In the end, Windows advanced only to the point of undercutting any competition, and even then to the minimum extent possible. The rules in Redmond were, “Do not change anything unless it is to crush someone doing something innovative”.

Windows 7 lijkt nog steeds resten te bevatten van MS-Dos: inmiddels wel preemptive-multitasking maar nog steeds blijkt men memory-protection niet onder de knie te krijgen met als gevolg dat het het hele systeem vastloopt wanneer een enkele applicatie niet meer "reageert". Jammer.

Ook wordt het tijd dat Microsoft zich volwassen gedraagt en gaat toegeven dat een applicatie vast kan lopen, en niet langer uitvluchten zoekt door hunner zogenaamde "online-oplossingen" aan te bieden (óók op een vastgelopen computer!)  waardoor het systeem helemaal geen kans meer heeft om zich te herstellen.
Wanneer men in plaats daarvan gewoon de mogelijkheid zou bieden om een applicatie  af te breken zou dit veel ellende voorkomen.

Tenslotte: in mijn ogen is het truttig/knullig/kinderachtig dat er zowat een dozijn versies beschikbaar zijn waarin, respectievelijk, essentiele functies zijn weggelaten.

Drucken